místo: Kroměříž, okres Kroměříž, Česká Republika
projekt: 2015
investor: soukromá osoba

V okrajové části města Kroměříže jsme navrhli dům pro čtyřčlennou rodinu. Hlavní hmota objektu částečně využívá základů původního dvoupodlažního domu, který již morálně ani technicky nevyhovoval potřebám majitelů a byl asanován. Vzhledem k nijak dramatické terénní konfiguraci stavební parcely se veškeré prostory domu nacházejí v jedné výškové úrovni. Do klidné ulice je situováno kryté stání pro jeden automobil, závětří i část obývacího pokoje(míru jeho transparentnosti je možno regulovat vnějšími žaluziemi). Půdorysné uspořádání přibližně do písmene „T“ umožňuje hmotou domu utvořit intimnější zahradní část s bazénem, k níž jsou orientovány dětské pokoje, ložnice i pracovna. Vzdušný, pavilonový charakter rodinného domu, formování zahrady hmotou objektu vytváří příjemný prostor pro život rodiny.